Vores natur kunne rumme mange flere eksotiske dyr og planter og vi bør overveje nøje om ikke vi kunne berige naturen her i Danmark. Ifølge Jens Christian Svenning der er professor i Biologi på Århus Universitet har der nemlig tidligere været både elefanter og løver i vores natur og klimaet forhindrer ikke  at disse dyrearter kan leve her. Varighed: 8 min. 5 sek.

 
Professor Kim Halskov fra Århus Universitet forsker i ide udvikling -- blandt andet indenfor interaktive 3D løsninger. Han og hans hold arbejder blandt andet med metoder til at digitalisere det offentlige rum. Levendegøre og skabe interaktivitet. Varighed: 8 min. 56 sek.
Jordens magnetfelt beskytter os mod kosmisk stråling og det er derfor vigtigt at kende magnetfeltet. Et svækket magnetfelt kan betyde store problemer med mange livsvigtige elektroniske instrumenter .Professor Nils Olsen fra DTU Space, der er en af det mest respekterede forskere på dette felt, skal lede opsendelsen af de nye Swarm satellitter, der meget nøjagtigt kan måle Jordens magnetfelt. Varighed: 8 min. 37 sek.
Måske kan vi om nogle år reparere ødelagte genetiske koder i kroppens celler, så man f.eks. mindsker risikoen for udvikling af kræftceller. Forskningsleder på BRIC, på Københavns Universitet, Anja Groth forsker i, hvordan man kan påvirke de informationer, cellerne bærer med sig, når der sker celledelinger. Forskningen er vigtig for udviklingen af såkaldt epi-drug medicin.
Varighed: 7 min 44 sek.

 
Kan religion og bøn mindske smerte ? Det er en af de ting professor Armin Geertz fra Århus Universitet undersøger med sin forskning. Og tilsyneladende er det tilfældet. Blandt andet eksperimenter med at gå på glødende kul, har givet forskerne overraskende ny viden.
Varighed: 8 min 6 sek.
Vi er i følelsernes vold. For ofte er det vores mavefornemmelse, der bestemmer hvordan vi handler og det er ikke altid smart. Specielt ikke når det handler om vigtige ting som f.eks. lovgivning. Professor Jesper Ryberg fra RUC forsker i etik og moral med specielt fokus på strafferetslovgivning  og strafferetspraksis.
Varighed: 7 min. 50 sek.